torsdag, september 24, 2009

Vikingebryllup

Jeg helg giftet min eldste sønn seg med sin utkårede. Og de valgt tema om vikinger, hvor mor / svigermor fikk trå til med sine sykunnskaper å sy klær til alle. Veldig innspirerende og mange utfordringer på veien.
Vigselen ble holdt i Logtun kirke som er fra 1400 tallet (http://home.custompublich.com/frosta/matrialer%20fra%20Frosta/turistkart/logtunkirke.html)
og selskapet ble holdt i GILDEHALLEN på Myraunet Gård fra1559 (http://www.myraune.no/) Det var virkelig en flott ramme om vikinge temaet de ville ha.
Og de fleste gjester hadde kledd seg som vikinger, mange kreativ og morsomme kreasjoner.Og flott ble det i ettermiddagsolen når brudeparet kom riddene inn på gårdstunet.

tirsdag, september 01, 2009

Sommertur på Ørlandet

En minneverdig tur til Ørlandet i august, flott vær med sol, noe som ikke er helt vanlig på disse trakter. Fikk sett Austråt borgen med dens flotte arkitektur. Det var ikke lov å filme eller ta bilder inne i borgen, men det var voldsomt å se de store salene og det lille kapelet. Den dagen vi var der skulle det være vigsel i kapelet. Men fikk bilder over de flotte trefigurene som sto rundt inne i borggården, historien om sur og blide trefigurene.
 Et besøk på Uthaug gård ble det også,
her var det samlet mange ting fra tidlige års
liv og røre i husets alle rom.

 

 


Vi besøkte en samler av gamle ting i Lensvika,
trønderjordbæras rike!

Se det flotte skrinet for tråd, knapper og bånd!








Snøreposer

Noe er jo blitt gjort i sommer, må ha noe å holde på med. Så det ble stitchet og sydd snøreposer av modell fra Natalie Bird sitt lille hefte "All Creature Great & Small". Kjekt å ha til ting man skal ha med på tur, og til barna i skolen. Morsome å sy.



Stoff pakker

Litt stoffkjøp må man ha sjøl om det ikke blir sydd så myei sommer halvårt. Pakke fra Desiree's Lappeteknikk med stoff og mønster.
Et besøk hos IngerMarie på Quiltegaarden resultert også noen flott og søte japanske stoffer.
Hva det blir får vi se utover høsten.

Endelig klare...

Duk og pute med stitching fra Jordbærstedet.
Duken har lenge ligget uferdig men i sommer
ble den ferdig til bordet på hytta. Puten har vært
klar lenge. Dette er det første stitchery som kom
ut på Jordbærstedet. Veldig fornøy med produktene.





Gave til Maria

Denne puten ble laget til Marie som var
konfirmant i mai. Den falt i smak. Rosa er topp!!

Enda et stitchery fra Jordbærstedets Stitchingklubb.

Praha tur i april
















Var med "kortlaget" til min mann, de samler inn penger og har en langweekend annet hvert år, og dette året ble det Praha. Vakker by med masse kulturelle byggninger og utysmykkninger, samt att vi var heldige med været. Solskinn hver dag så enkelte måtte ut på handletur for både kortbukse og caps. Våren var i full blomst. Besøkte både den gotiske Tyn-kirken, St.Vituskatedralen, Wallensteinpalasset og Karlsbroen.